El comportament dels animals de companyia

Avui explicarem curiositats i comportaments dels nostres animals de companya, com per exemple, perquè els gossos i els gats mouen la cua ?. Aquest comportament es degut a que els depredadors socials necessiten d’un vocabulari ric en senyals per comunicar els seus estats d’ànim o intencions a altres membres de la manada, moltes d’aquestes senyals com l’expressió de la cara serveixen per distancies curtes, però per comunicar-se a distancia es necessiten un altre tipus de senyals com per exemple els gossos fan servir les senyals de la cua, si la mantenen dreta paral•lela a la columna vertebral expressen agressivitat, quant la cua es troba amagada entre les potes del darrera significa submissió i si la mouen d’un canto a l’altre significa alegria i amistat. En el cas de la cua del gat no ens indica tantes coses, ja que el gat es un animal solitari i així te menys necessitat de comptar amb un vocabulari de senyals, quant un gat es troba amenaçat s’estirarà tant com sigui possible arquejant l’esquena i estarrufant la cua demostrant la seva agressivitat.
Una altre pregunta que es sol fer, es perquè els gossos son mes fidels que els gats ?. Els gossos i els gats son depredadors i saben que una lesió pot marcar la diferencia entre sobreviure o morir a la vida salvatge, els gossos i els llops caça’n amb manades i saben que es millor compartir que anar en solitari, en canvi el gat salvatge es un caçador solitari. El gat domèstic conserva aquest costum sen fidel a el lloc on viu. El gos en canvi, es un animal social lligat a els seus companys si es salvatge i si el gos es domèstic el seu company es l’home, per això el gos es mes fidel que els gats.
Perquè els gossos i els gats mengen herba ?. Els gats i gossos mengen herba freqüentment per la mateixa raó que els essers humans de vegades necessitem un analgèsic, un laxant o vitamines, els gossos i gats saben perfectament quines plantes son medicinals i quines no o son.

Perquè els gats ronquegen quant els acaronem ?. La majoria dels petits felins ronquegen, però els felins grans com els tigres no o fan, els motius d’aquest fet actualment no esta prou clar, el ronquejar dels gats no probe de la seva laringe, si no que probe d’un lloc mes profund del seu pit. Les gates ronquegen a els seus gats petits quant els volen amamantar, però quant els gats mengen la gata para de ronquejar. Normalment quant notem que un gat ronqueja significa que esta content o satisfet.
Perquè els gats tenen la llengua rasposa ?. La llengua dels gats es rasposa degut a la presencia de nombrosos i diminuts nòduls endurits, la qual es ideal per raspar fins l’últim vestigi de carn dels ossos del seu aliment i també per netejar-se el seu propi pel o el de les cries.

Perquè els gats sempre cauen drets ?. Hi a un cas d’una gata que va caure des de el pis 31 d’un gratacels de Nova York i va sobreviure amb una petita lesió el pulmó i una dent trencada. Els gats que passen molt temps dalt de les taulades solen caure freqüentment des de força altura i sobreviuen a l’impacta. Els gats sobreviuen a caigudes que matarien a altres animals i també a l’home, això es degut a diverses causes com una menor velocitat de caiguda degut a el seu poc pes, també disposen d’una mena de sensor natural que els permet caure sempre de potes i flexionant les potes per absorbir l’impacta, l’impacta queda reduït molt mes degut a que molts ossos del cos d’un gat estan units i protegits per muscles, mes que per lligaments.
Tenir una mascota es molt comú en la nostre societat. Els gossos i gats son els mes favorits per tenir com a mascota, però també hi ha persones que prefereixen una au, un periquito, un lloro. Però actualment la varietat i les ganes de ser diferent porten a persones a tenir com a mascotes a serps, cocodrils, iguanes, taràntules entre altres.
Les mascotes ens relaxant i permeten que milions de persones es sobreposin a la soledat. Investigacions mediques fetes recentment afirmen que tenir una mascota es un factor determinant per prolongar la vida de l’home.

El científic Pere Tremolosa

Pere Tremolosa

Centre de Recerca i Estudis Científics – Tremolosa-Camps

Aquesta entrada ha esta publicada en Ciència. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

* Dia actual:

* Copia aquí el dia d'avui:

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>